Een pup kopen? 

Dit verwachten wij van elkaar!

Beste potentiële klant,

Ik stel het op prijs dat u belangstelling heeft voor een van mijn pups en verheug me op uw aanvraag . Ik beantwoord graag al uw vragen en informeren u hier alvast over  

  • Mijn werkwijze;
  • Mijn wederzijdse kennismaking ;
  • de prijs van een pup;
  • contractuele zaken en 
  • diversen.


Mijn werkwijze

Ik ben fokker, die met hart en ziel begaan zijn met het welzijn van mijn honden en pups. Dit betekent dat Ik altijd op zoek Ben naar de beste match tussen baas en pup. U wordt immers wellicht de toekomstige baas van een van mijn pups. Een relatie die zomaar 15+ jaren kan duren.  

Geslacht en gezondheid

Omdat ik eerst wil weten of de pups gezond zijn en welk geslacht ze hebben, werk ik niet met wachtlijsten. Zodra ik antwoordt op die twee vragen heb, publiceer ik de komst van mijn pups altijd direct op deze website en op Facebook. Mocht u dan nog steeds interesse hebben, neem dan opnieuw contact op om dat aan me te bevestigen. De ontwikkeling van het nest kunt u blijven volgen op deze website en op Facebook.
 
Bezoek na 4 tot 6 weken
Afhankelijk van de ontwikkeling van de pups kunnen wij 4 tot 6 weken na de geboorte een bezoek plannen. Tijdens dit bezoek kunt u me laten weten welke pup uw voorkeur heeft, wat overigens nog geen garantie is dat u deze pup dan ook werkelijk krijgt.
Omdat ik het belangrijk vindt dat wij allebei een goed doordachte beslissing nemen, nemen we allebei 24 uur de tijd om er nog eens rustig over na te denken. Bent u echt de perfecte match voor een pup van me en wilt u wel echt een hond voor de komende 15+ jaren?

Beslissing
Vindt ik dat en bent u ervan overtuigd dat u klaar bent om meer dan 15 jaar een metgezel in huis te nemen, dan informeren wij elkaar hierover 24 uur na uw bezoek.

Als de pups 7 tot 8 weken oud zijn, koppel ik de pup aan een eigenaar waarmee de grootste kans bestaat, dat een gelukkige relatie opgebouwd wordt.


Mijn wederzijdse kennismaking

Als eventuele nieuwe eigenaar van een pup, vindt u het belangrijk dat uw nieuwe huisgenoot van een betrouwbaar adres komt. Maar wij vinden het ook belangrijk te weten dat onze dierbare huisgenoten een goed thuis krijgen. Daarom willen wij zoveel mogelijk over u te weten te komen op het gebied van uw

  • woon-, werk- en gezinssituatie;
  • bekendheid met het ras;
  • ervaring met honden;
  • voorstelling van het leven met een Whippet en
  • eventuele voorkeuren met betrekking tot het geslacht.


Informeer me hierover per e-mail als u een aanvraag bij ons indient!

De prijs van een pup

Vaak wordt geheimzinnig gedaan over de prijs die u uiteindelijk betaalt voor uw pup. House of Grace is daar transparant over.

De prijs voor een  pup is € 1.500,-

Deze prijs is opgedeeld in twee stukken. Onder het kopje 'Contractuele zaken' hieronder staat beschreven hoe de betaling geschied.


Contractuele zaken

Om van beide kanten zeker te zijn dat de pup een nieuw thuis krijgt, sturen wij 24 uur na eerdergenoemd puppy-bezoek, een reserveringscontract. Dit contract wordt door beide partijen ondertekend en daarmee tekent u ook voor reserveringskosten van € 300,- die u aan ons voldoet.

Vervolgens hebben beide partijen na ontvangst van de betaling 14 dagen herroepingsrecht en recht op volledige terugbetaling van de vergoeding*. Ongeveer tegelijkertijd met het toesturen van het reserveringscontract, sturen wij u een voorbeeld van een definitief contract dat u dan alvast kunt lezen.
Vindt de pup daadwerkelijk zijn weg naar uw huis, dan wordt de reeds betaalde € 300,-  in mindering gebracht op de totale puppy-prijs.

*Na de termijn van 14 dagen worden reserveringskosten niet gerestitueerd.

Diversen

Voordat u uw pup bij ons ophaalt, ontvangt u onze puppy-instructies per e-mail.

Elke puppy verlaat het nest met halsband en riem, het gebruikelijke voedsel voor ongeveer 2-4 weken, een puppy-pakket en zijn of haar favoriete speeltje, dat ruikt naar moeder, broers en zussen.

Ook na het verlaten van het ouderlijk huis, hor ik graag nog eens van u:  hoe verliep de eerste nacht in het nieuwe huis, de eerste week, de eerste maand? Ook later blijf ik graag op de hoogte van de  gezondheid van uw hond. En mocht uw leven, om welke reden dan ook, een wending nemen die tot gevolg zou kunnen hebben dat u uw hond niet langer kunt verzorgen, laat me dit dan weten: ik denk graag mee over een oplossing. 

Ik ben erg blij met elk bericht en elke foto, om op die manier toch nog een beetje op de hoogte te blijven van de ontwikkeling van de pup.